שקע בחניכיים לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

05/07/2012 | 18:43 | מאת: גליה

שלום, לפני כשבועיים עברתי ניתוח חניכיים בחצי מהפה, בשיטה של "הרמת חניכיים"(ללא השתלת עצם) ובעזרת מכשיר הנקרא "יהלום". בזמן הניתוח נאמר לי כי יש לי שן תחתונה הזקוקה לכתר וכי הרופא מכין אותה לכך על מנת שאוכל לעשות זאת לאחר הניתוח. לאחר הוצאת התפרים ראיתי כי נוצר מעין שקע בין השן הזקוקה לכתר לשן שאחריה, סוג של חור שנוצר ונותן תחושה (לי) כאילו חסרה שם חתיכה, בעצם נקטע הרצף של החניכיים באזור זה. בביקורת אצל הרופא נאמר לי שאין לי שם עצם ושלאחר הדבקת הכתר אני לא ארגיש את זה. השאלה שלי היא האם זה נורמלי? האם במקרה זה לא מומלץ להשתיל עצם באזור זה? והאם כשיודבק הכתר לא יישאר מרווח?

28/07/2012 | 15:32 | מאת: ד"ר אלון סבאון

גליה שלום אינני יכול לתת תשובה מבלי לראות את המקרה.בכל מקרה לאחר ניתוח חניכיים יש התכווצות של החניכיים ויתכן שזהו החור שמפריע לך

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים