השתלת עצם בחניכיים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

18/04/2012 | 00:08 | מאת: שלי

שלום אני בת 19 וחצי והתגלתה לי מחלת חניכיים אגרסיבית כלומר איבוד עצם רב וכתוצאה מכך השיניים זזו והפכו לניידות בנוסף הרבה מאוד דם ירד לי בכל פעם שצחצחתי שיניים ....התלתי בטיפול של הקצאה כטיפול מקשים לניתוחים ועכשיו אני כבר אחרי שלושה ניתוחים (נשארו לי עוד 3 ) ....שאלתי היא : 1. מה הם הסיכויים להצלחה ? כמובן שאני גם מטפלת בבית כמו שצריך 2 . אני יודעת ששיננית אני אצטרך אחת לשלושה חודשים אבל האם ניתוחי חניכיים הם דבר חד פעמי ? 3 . הרופא המנתח שראה את השיניים הקדמיות אמר שלפני שאני ינתח אותם אני אצטרך לשים מקבע בשיניים (הן עלולות לזוז במשך הניתוח) ...למה הוא התכוון ? 4. לאחר כמה זמן מהניתוחים אניאוכל לעשות צילום ולראות תוצאות ?

18/04/2012 | 18:22 | מאת: ד"ר אלון סבאון

שלי שלום תוצאות של ניתוח בצילום תוכלי לראות כחצי שנה עד שנה מסיום הניתוחים. הקיבוע שאותו הרופא רוצה לבצע לפני מומלץ מאוד במיוחד אם קיימת ניידות מסוימת ההצלחות בניתוחי חניכיים גדולות בתנאי שההיגיינה שלך תהיה מעולה, בתנאי שתגיעי לשיננית אחת לשלושה חודשים ובתנאי שתהיי במעקב אצל רופא החניכיים אחת לחצי שנה. לגבי החד- פעמי הסבירות גבוהה אך קורה גם שלאחר מס שנים יש שוב צורך בניתוח או הקצעה מקומית.

18/04/2012 | 22:43 | מאת: שלי

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים