ריח רע מהחניכיים בנקודה מסויימת...

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

16/09/2011 | 13:39 | מאת: אני

שלום.יש לי שאלה... לפני כשנה עברתי עקירה כירורגית כואבת בצורה איומה! כל כמות ההרדמה שניתנה לי לא מנעה אפילו במעט את הכאב.העקירה נעשתה ב4 חלקים.כל חתיכה שנעקרה היתה יותר מזעזעת מקודמתה.צרחתי כמו חיה נשחטת.. יש לציין שעברתי לפני כן מכלול של טיפולים בשן זו וטיפול שורש שלא צלח.תמיד מהשן הזו היה ריח נורא.בבדיקה אישית שלי תמיד בשיפשוף האצבע שלי על הלשון או כל מקום בחניכיים אין ריח רק מאותו המקום בו השן נעקרה. עליי לציין שלאחר העקירה (שן אחרונה למטה) לא היה יותר ריח ורק בחודש האחרון הוא חזר.שנה אחריי... אם אני נוגעת במקום עם קצה הלשון הריח עובר ללשון.זה פשוט נורא בעיניי! אני בנאדם הגייני שסולד מריחות רעים.איני יודעת מה לעשות? מה ההמלצות לטפל בריח ממקור כזה? אין שם שן...אין חור בשן שליד...ואין ריח משאר החניכיים.המקום אינו כואב בכלל. אשמח לעצה או תשובה. תודה, אני.

19/09/2011 | 09:44 | מאת: ד"ר אלון סבאון

אני שלום אינני בטוח שמקור הריח שאת מרגישה הוא אתר העקירה. ריחות לא נעימים מהפה מקורם ב-גב הלשון-החלק העליון של הלשון, -כתרים לקויים ולא מותאמים, -סתימות לקויות, - מחלת חניכיים לא מטופלת. את גב הלשון יש לנקות יום יום. אני ממליץ לך להתייעץ עם רופא השיניים שלך ובמידת הצורך עם מומחה למחלות חניכיים.

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים