דלקת חניכיים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

01/08/2011 | 11:57 | מאת: ערן

אובחנה אצלי דלקת חניכיים ע"י פריודונט מומחה, ולאחר ניקוי עמוק הוסבר לי שהדלקת לא הוסרה ויש לעשות ניתוח חניכיים+ביצוע רגנרציה מודרכת של עצם ותחליף לעצם וגם שימוש באמדוגין. העלות של הטיפול היא גבוהה מאוד. הוסבר לי שזה יכול להיגרם מצחצוח לא תקין ו/או נטייה גנטית. השאלה שלי היא - האם אין אלטרנטיבות לטיפול כזה? הרי שאם מדובר בנטייה גנטית, הבעיה תחזור על עצמה? האם אפשר לטפל בבעיה בצורה ביתית, למשל עם מכונה מיוחדת לשטיפת פה או פתרונות נוספים? אודה מאוד לתשובתך ערן

06/08/2011 | 21:29 | מאת: ד"ר אלון סבאון

ערן שלום הקצעת שורשים-ניקוי עמוק הוא השלב הראשון בטיפול במחלת חניכיים. לעתים כאשר המלחה בשלב מתקדם יותר יש לבצע ניתוח חניכיים וכאשר המקרה מתאים הרי גם רגנרציה- שחזור רקמות וחבל לחסוך בעלויות(אני יודע שהם יקרות וברוח הזמן בארץ אני מבין זאת).

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים