תוצאות בדיקת שיננית

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

26/11/2010 | 12:14 | מאת: עופר

הייתי בבדיקה אצל שיננית (כללית סמייל), שקבעה שיש לי דלקת חניכיים ו"כיסים" , ולכן אני צריך : 1. משחת שיניים פרודונטקס 2. מי פה תרודנט 3. לחזור עוד חודשיים לשיננית 4. טיפול של הקצעת שורשים (4 טיפולים) אני לא מבין גדול בתחום , ולא רוצה לטעון שמה שהיא אמרה לא נכון, העניין הוא , שקשה לי להשתחרר מהתחושה שמנסים לדחוף לי טיפול מיותר . אין לי ריח רע, בבדיקה לפני שנה לא נאמר שיש בעיה , כמו כן לא ברור לי מדוע 4 טיפולים ( כל אחד עולה כסף כמובן) ולא אחד, והיא הציע לי לקנות את המשחה ומי הפה אצלהם. אמנם בטיפול ירד לי דם , אבל הרי היא מחטטת בחניכיים עם מכשיר חד. זה אולי נשמע פרנאוידי, אבל לצערי במדינתנו כל גוף , גם גוף ציבורי שלא למטרת רווח , מנסה למקסם את ההכנסות שלו, ובפרט בתי החולים וקופות החולים. האם אני יכול לסמוך על האבחנה שניתנה לי ? ולעשות כפי שהיא הורתה ?

27/11/2010 | 11:45 | מאת: ד"ר אלון סבאון

עופר שלום ראשית לא פעם קורה שההפניות למומחה לחניכיים מגיעות מהשיננית. אינני חולק על מה שציינה השיננית אך יחד עם זאת הייתי פונה למומחה למחלות חניכיים על מנת לאשר או לשלול את הצורך בטיפול. אינך חייב לפנות למומחה של קופ"ח. תוכל למצוא את שמות המומחים באתר האיגוד הישראלי לפריודונטיה.

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים