דלקת חניכיים בהריון

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

09/01/2010 | 13:23 | מאת: דיאנ

שלום רב.. אני בשבוע 28 הריוני וב3 ימיים האחרונים יש לי נפיחות בחניכיים כאבים ודימום בזמן הציחצוח....בעבר הובחנה אצלי נסיגת חניכיים וטופלתי באנטיביוטיקה ושיננית...המשחה שניתנה לי היא פרודונטקס ומאז כבר 7 שנים אני משתמשת בה ועוברת טיפולי שיננית באופן קבוע פעמיים שלוש בשנה. מאז הטיפול הרציני לא ירד לי דם מהחניכיים והשיננית שלי אמרה שאני מטפלת ומתחזקת את הפה בצורה טובה מאוד... הבעיה היא שהיום גרה בקנדה ופה אין להם את משחת השיניים שלי-פרודונטקס...האם יש משהו אחר שאני יכולה להשתמש בו כמו sensodyne (ובאיזה סוג/צבע משחה) האם יש בה את אותם הרכיבים כמו בפרודונטקס...והאם היא עושה את אותה העבודה הטובה??? תודה ויום טוב..

25/01/2010 | 09:56 | מאת: ד"ר אלון סבאון

דיאן שלום האם ראית בכלל שיננית מתחילת ההריון נשמע שלא. עלייך לדעת שדווקא המהלך הריון רצוי לבקר את השיננית לעתים תכופות יותר.אינני מתייחס למשחת השיניים שציינת מכיוון שתפקידה בהורדת הדלקת זניח

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים