דלקת בחניכיים באזור של כתר

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

31/10/2020 | 13:01 | מאת: דנה

שלום, יש לי שן טוחנת צדדית עם כתר כבר שנים. לפני שנים רבות היתה לי דלקת ממושכת שלא טיפלו בה. נעשה צילום והתגלה זיהום רציני שהצריך ניתוח לניקוי הזיהום ולדעתי גם הוצאת אחד מ 2 השורשים. לאחר הניתוח החניכיים התרוממו מעל הכתר. בשלב מסויים הרופא מילא לי את האזור בחומר כלשהו. הדלקת עברה לעוד שלוש שנים בערך. ביולי התחילה דלקת בין הכתר לשן מימינה. בצילומים לא ראו כלום אך הדלקת המשיכה. הגעתי לרופא חניכיים כעבור חודשיים והוא עשה לי ניתוח נוסף לטיפול בדלקת שהתפתחה בכיס. מאז הניתוח עברו חודשיים. אמנם האזור פחות כואב ומודלק, עם זאת, עדין החניכיים בין השם עם הכתר לשן שמימינה, כואבות כאשר אני מנקה בחוט דנטלי. בנוסף, כאשר אני מנקה עם קיסם עם ראש בצורת מברשת, האזור כואב ומדמם. הגעתי לרופא מס פעמים וכל פעם הוא אומר שהאזור כבר לא מודלק וכשהוא בודק עם מכשיר זה לא מדמם. רק כשאני משתמשת בקיסם בעדינות. הוא אומר שאם יש כאב ואני מודאגת, האפשרות היחידה לעקןר את השן. הכאב קיים רק במגע יזום. לא ביום יום, אך הדימום מדאיג אותי, כי זה לא תקין. אשמח להתיחסות. תודה מראש!

1- אם את נמצאת בטיפול פריודונט אני ממליצה לסמוך על דעתו, לא בדקתי אותך ולכן לא יהיה ראוי שאביע דעתי ללא בדיקה קלינית ורנטגנית 2- דימום נובע מהצטברות חיידקים באיזור- ממליצה להשתמש במברשת שיניים בין-שינית(פרוקסבראש) רחבה מספיק ולא חוט או קיסם. 3- אם חסרה נקודת מגע בין השיניים ונדחס מזון ביניהן חשוב ליצור נקודת מגע ולמנוע דחיסת מזון - לפעמים זה מצריך כתר חדש

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים