נפיחות ומיחושים לאחר השתלת עצם והעמסה מיידית

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

10/03/2019 | 04:39 | מאת: איתן

שלום לך ד"ר מאיר חיה היקרה, אני פונה אליך, כדי להבין מניסיונך האישי האם תהליך הריפוי שלי טבעי...או איטי מהרגיל ויש בו כדי להדליק לי נורה אדומה. לפני כשבוע עברתי ניתוח מורכב שארך שלוש שעות בו בוצעו לי 3 עקירות כירורגיות של מה שנשאר לי מהשניים הקדמיות, גירוד וניקוי מוגלה בעצם, השתלת גרגירי עצם, כמדומני, בכל ארבע השיניים, 4 שתלים, העמסה מיידית של מבנים וכתרים זמניים ותפירה אחורית וקדמית של כל החניכיים. ברור לי שלא מדובר בפרוצדורה רגילה של שתלים, ועדיין, לאחר שלושה ימים ראשונים של סטרואידים כדי למנוע נפיחות, שבוע של אוגמנטין, שטיפות פה מספר פעמים ביום במי מלח..וכמובן גם בתרודנט (קורדוסיל או איך שזה נקרא)....אחרי כל זה..האזור נפוח מאד...בצקתי...וכואב באזור החיבור של השיניים לחניכיים הפצועות...גם מתחת לחיך הרקמה מאד נפוחה ובצקתית..ומיחושים לסירוגין בשיניים המושתלות - בעיקר בליטרלית השמאלית... יוער שאין לי חום! האם זה טבעי? האם רק בעוד שבוע שבועיים, קרי: שלושה שבועות מיום הניתוח ארגיש הטבה? הרופא המנתח אמר שזה מהלך טבעי במקרה מורכב שכזה... אודה על תשובתך לאור ניסיונך, אני מניח, בפרוצדורות דומות שעברו מטופליך. תודה רבה, איתן

איתן שלום אני משערת שכל יום ישנה מגמת שיפור, הגיוני שתהיה נפיחות וכאבים אבל חשוב מאד לפנות לרופא המטפל לבדוק את מיקום הכתרים ביחס לרקמה הרכה, אסור שיהיה לחץ על הרקמה, יתכן שיש צורך באיזון המגעים הסגריים עם השיניים הנגדיות ועוד שיקולים קלינים שהרופא שלך בוודאי מודע אליהם. כלומר - מעקב קליני חובה

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים