תקופת הסתגלות והתרגלות החניכיים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

03/01/2019 | 23:23 | מאת: שירה

רציתי לשאול כמה זמן צריך להסתגל לכתר על שתל בפה לא נוח אבל כבר שנים בגלל כל מיני בעיות ואילוצים ותקלות וזה יוצא שכמעט 3 שנים מהעקירה לא היתה שן /כתר בפה האם החניכיים צריכים להתרגל שם מחדש או משהוא אחר שצריך לקחת רק היום שמו וכמה זמן אם כן זמן סביר שזה אמור להתרגל חזרה לשינויים ולא יכול להיות חוץ מהתרגלות של זמן כזה יכול להיות בעיה אחרת של אי הנוחות כי חוץ מזה אוכלת ולועסת ואין כאבים אי נוחות והרגשתי קושי קל בניקוי אולי גם שלא הצטרכתי לנקות באיזור שנים אלו וקצת מוזר ולא נוח שניקיתי שם והאם כדאי לנקות או כדאי לתת כמה ימים ללא לראות שהכל תקין?

לנקות חייבים פעמיים ביום- אסור שיצטברו שם חיידקים משום שדלקת נוצרת תוך מספר ימים וכשדלקת מת חילה סביב שתלים היא מתקדמת בקצב מואץ מאד ועלולה לגרום לספיגת העצם שתומכת בשתל. לכן אם קיים קושי בניקוי יש לגשת מייד לרופא/ה המטפל/ת ולוודא שאין קושי אובייקטיבי לניקוי ולבדוק התאמת אביזרי ניקוי נכונים לאיזור כגון מברשות בין-שיניות וקיסמים דנטלים

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים