היי, דלקת חניכיים ושן בינה

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

30/11/2018 | 22:33 | מאת: אליאן

אני צריכה לעקור שן בינה תחתונה צד שמאל בגלל חור גדול , שן מתפוררת ויוצרת דלקות. ובנוסף, יש לי דלקת חניכיים בכת הפה שקשה לי לאכול/ללעוס. לקחתי אנטיביוטיקה אוגמנטין ולקחתי גם מוקסיפן לא עזר אמרו לי אחרי העקירה ללכת למומחה לחניכיים. אבל בנתיים אני סובלת מכאבים חזקים החניכיים בכל נפה ולא אוכל מוצקים או דברים שצצריכים לעיסה. אני גם משתמשת עם משכת שיניים ג'ל פרודנטקס. מה עוד ניתן לעשות בנתיחם עד למומחה לחניכיים? יש משכה שמורחים אולי על החניכיים להרגעה ? או משהו אחר? ממש סובלת. נ.ב: בת 30 בריאה בדרכ.מיואשת וסובלת.

אין צורך ואפילו אסור ליטול אנטיביוטיקה בתדירות כזו. יש להתקדם מהר ככל הניתן בטיפול - לבצע עקירת השן ולפחות הסרת אבנית התחלתית על ידי שיננית ולקבוע תור דחוף במרפאת מומחה למחלות חניכיים. ניתן להוסיף שטיפת פה עם מי מלח בשלב זה.

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים