נקודת מגע לקויה בכתר

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

23/11/2018 | 20:52 | מאת: טלי

מהי נקודת מגע לקויה בכתר ומה אפשר לעשות כדי לתקן ואם זאת הבעיה מה הפתרון ואפשר לתקן אם זה בכתר זמני ואם בקבוע ? ובגלל הבעיה יש דלקות וכאבים בחניכיים שמשתגעת מהם.

נקודת מגע לקויה היא מרווח בין השיניים שגורם לדחיסת מזון בין השיניים ולכן דלקת ואף כאבים. אם מדובר בכתר זמני ניתן לרפד את הכתר ולתקן את נקודת המגע. אם הכתר קבוע יש להסירו ולשלוח לתיקון מעבדתי או לבצע סתימה בשן הסמוכה לתיקון נקודת המגע כמובן רק במידה וקיימת כבר סתימה בשן הסמוכה

24/11/2018 | 09:37 | מאת: טלי

לא השן הסמוכה באחת יש שן רגילה ומצד שני יש כתר גם . יכול בגלל זה באמת יש לי דימומים לא כל הזמן אבל כל יום והמקום כואב ורגיש והאם במקרה כי יש לי גם בעיה בכתר מן שקע כנראה משחיקה במצב כזה כדאי יותר שיחליפו כבר לכתר בריא יותר לחניכיים ? ברור שהולכת עוד כמה ימים לבדיקה אבל הכתרים החדדים מזירקוניה יותר בריאים?

החומר ממנו עשוי הכתר לא קובע אם הוא יהיה ״בריא״ יותר או פחות. מה שקובע זה התאמת שולי הכתר

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים