שאלה בקשר לשבר או סדק

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

27/10/2018 | 20:16 | מאת: שירה

יש לי כתר זמני עשיתי לעיסה יכול להיות מהשחיקה ויכול להיות איזה ביס לא זוכרת בדיוק אבל מאז מרגישה כמו איזה אבן תקועה שבא לך לנתק ולהוציא אותה. אם זה סדק או שבר האם אפשר לטפל אם כן מה הטיפול או רק עקירה ?

ממליצה לגשת לרופא/ת שיניים להסרת הכתר הזמני ובדיקת השן עצמה. במידה וקיים סדק או שבר אורכי בשרש אזי השן לעקירה, אם קיים שבר מינורי תיתכן אפשרות שימור השן. אולי נתקע אוכל בין השיניים, אולי הכתר הזמני עצמו נשבר- צריך כאמור לבדוק

27/10/2018 | 22:03 | מאת: שירה

יכול להיות גם שבר בכתר הזמני שלא נראה וגורם לכאב יכול להיות ומצב כזה מה הטיפול וגם יש מצב שסדק או שבר ניתן לטפל ללא רק עקירה ? ובמבט רואים בדרך כלל ישר כלומר אחרי הוצאת הכתר הזמני מה הבעיה ?

כאמור- ממליצה לפנות לרופא המטפל

27/10/2018 | 23:07 | מאת: שירה

רק עוד שאלה האם ברגע שיורידו את הכתר יוכלו לראות מה קרה ועוד שאלה האם אם זה מצריך בכל מקרה מדידות מחדש כי התחילו במידה וזו רק שבר בכתר הזמני בשאר בטוח מצריך שינוי . והאם יש משהוא בינתיים עד שאלך שיוכל להקל על הכאב?

הבדיקה צריכה להיות קלינית ואולי גם רנטגנית אם יהיה צורך בתיקון השחזת השן יהיה גם צורך בנטילת מידות חדשות

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים