כאבים בחניכיים בין כתרים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

15/10/2018 | 19:09 | מאת: א

שלום, היו לי כאבים בחניכיים בין שני כתרים צמודים. הכאב היה ברמה שמאוד שרף לי שם כשאכלתי . הרופא חשב שזה דחיסת מזון והחליף לי את הכתרים לכתרים זמניים. בדרך הוא גם גילה עששת קטנה באחד הכתרים שהוא ניקה. לאחר כמה זמן התפתחה לי דלקת חזקה מסביב לכתרים והרופא חניכיים עשה לי ניתוחון קטן והוריד את הרקמה. הרופא החזיר לי את הכתרים הזמניים בצורה של גשר של שני כתרים. עדיין יש לי כאב עמום משם. הוא מתגבר יותר כשאני אוכל (לאו דווקא בלעיסה). האם ייתכן כי יש לי עדיין דחיסת מזון? האם גשר קבוע יהיה צמוד יותר? שתי השיניים חלשות ועל כן הרופא הציע גשר למרות שבבודדים יותר נוח לי בתחושה (בגשר מרגיש לי קצת חנק). בצילום הרופא לא רואה דבר בשיניים מלבד רירית קטנה מאוד בסינוסים שהוא חושב שאולי היא דלקת אבל לא יודע בוודאות ואני מפחדת שסתם יפתח שן. האם יתכן כי הכאב הוא מהחניכיים? מה עושים?

יש לוודא שיש יכולת נקוי בין הכתרים כלומר העברת קיסם דנטלי. אם אין יכולת נקוי תהיה שם דלקת

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים