נסיגת חניכיים ורווחים בין השיניים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

07/08/2018 | 23:05 | מאת: מורן

בת 36 ויש לי נסיגת חניכיים, שאולי נובעת ממנשך לקוי. המצב החמיר ואני מתחילה בטיפול בקרוב. בנוסף לחשיפת השורש, החלו להיווצר רווחים בין השיניים שמפריעים לי מאוד. הייתי רוצה לדעת מהם הטיפולים הקיימים והמומלצים לסגירת רווחים אלה.

פתיחת מרווחים בין השיניים נובעת מאובדן עצם סביב השיניים עקב דלקת בחניכיים. יש לבדוק את אפשרות שילוב טיפול חניכיים עם טיפול אורתודונטי לסגירת המרווחים. חשוב מאד להיבדק על ידי מומחה/ית לחניכיים על מנת לברר אם ניתן לשמר את השיניים באמצעות טיפול חניכיים כגון הקצעת שרשים או ניתוחי חניכיים ואם ניתן ורצוי לשלב יישור שיניים. לעיתים יש צורך גם בטיפול שיקומי כגון כתרים לשיפור האסתטיקה. לפי התיאור מחלת החניכיים נמצאת בשלב מתקדם והטיפול דחוף. בהצלחה

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים