דלקת חניכיים וריח רע מהפה

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

04/07/2018 | 00:25 | מאת: יפעת

כשנה סובלת מריע רע מהפה. צילום שיניים: פריודונוטיטיס כרונית בכל אזורי הפה, מספר שיניים 26-27, HOPELESS ספיגות שורשים, 16 נגע קלינית: בפורקציה, חשיפות שורשים מרובות. לשון מחורצת, ללא סימני פטרת. מה התשובה שקיבלתי אומרת לך ומה הטיפול לריע רע מהפה? אני עושה שטיפות, מקפידה בטיפול שיננית, צחצוח, וכל הזמן יש לי טעם וריח רע מהפה. תודה על העזרה.

מקור ריח הפה הוא מתרכובות גופרית שפולטים חיידקים. לפי האבחנה שקיבלת - קיימת מחלת חניכיים מתקדמת הנגרמת על ידי חיידקים. על מנת לסלק את ריח הפה יש לסלק את הגורם החיידקי - כלומר - יש לעקור את השיניים האבודות ולטפל במחלת החניכיים - בשלב ראשון לבצע סילוק אבנית (הקצעת שרשים) על מנת לצמצם את עומק הכיסים סביב החניכיים בהם שוכנים אותם חיידקים המייצרים את הריח. יש להשלים את הטיפול בחניכיים לפי עצת הרופא המטפל ולאחר מכן לבצע טיפולי תחזוקה ביתיים הכוללים צחצוח שיניים קפדני כולל סילוק הרובד מבין השיניים וטיפול תחזוקה כל שלושה חודשים על ידי שיננית. ללא טיפול לא יסולק ריח הפה.

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים