שאלהה קשה

דיון מתוך פורום  אבחון בקשתית העין - אירידולוגיה

09/11/2008 | 17:50 | מאת: אלחנן

שלום! אני בחור בן 24 בריא בד"כ. מזה כ 5 שנים אני סובל מכאבי עיניים חזקים מאד בגיל 19 בבדיקת עיניים נמצא: בעיין ימין : 4+ עם 2.25 צילינדר.ובעין שמאל 2.25-. הוסבר לי שבגלל ההפרש בין המספרים בעיניים לא אוכל להרכיב משקפיים ואפשר לתקן את הראיה רק ע"י עדשות. התחלתי להרכיב עדשות מגע רכות. אחרי כחצי שנה התחילו לי כאבי עיניים ועיניים אדומות ושורפות.בבדיקה אצל רופא . דלקת אלרגית כרונית טופלתי ע"י טיפות במשך כשנה+ (אולטראקורטנול, אופטילסט, ובלפמיד) במשך כל הזמן הזה היו לי כאבים לא כל הזמן אבל לפי תקופות עם הפסקות. הכאבים היו מופיעים כשהייתי קורא, בהתחלה זה היה מתחיל רק אחרי כמה שעות קריאה.. ובמשך הזמן הכאבים הופיעו יותר מהר. היום המצב שאחרי כמה דקות שאני קורא מתחילים הכאבים, אם אני מפסיק את הקריאה הם נשארים חלשים ואם אני בכל זאת ממשיך הכאב נהיה חזקק ביותר! הכאב הוא כמו לחץ בגלגל העיין (או מאחוריו) בנוסף מופיע לי פצעונים על שפת העפעף (רופא הסביר שזה מחלבונים או משו כזה) אבל אני ראיתי קשר מובהק למאמץ בקריאה (תקופות שלא הגעתי לקריאה ארוכה לא הופיעו לי, ויום שהייתי ממשיך לקרוא היה מופיע מיד) גורם מחמיר: כשאני מחפש איזה קטע בספר, או ספר בארון מלא ספרים ,, הכאב מופיע מהר מאדדד. גורם מקל : כשאני שוכב על הגב וקורא בשכיבה כשהספר מול העיניים אני מצליח לקרוא לזמן ארוך. במשך השנים הייתי אצל כמה רופאי עיניים. אובחנו: דלקת אלרגית כרונית, עיניים יבשות, והפצעים בעפעף. כמה אמרו שהכאב הוא בגלל הדלקת. וכמה היו בדעה שבגלל שעד גיל 19 לא היה לי משקפיים וכל עיין עבדה לבד. ואחרי התיקון ע"י עדשות התחילו לראות שניהם גם לרחוק וגם לקרוב והם לא יודעות ויכולות לעבוד ביחד בגלל ההפרש בין העיניים.(בעיית מיקוד ועבודה בין העיניים) ניסיתי שיטה שמלמדת ע"י תוכנת מחשב ועוד תרגילים ואימונים לעבוד עם 2 העיניים ביחד, הגעתי לתוצאות מעולות אך ללא שינוי בפועל. גם ניסיתי כמה חודשים משקפיים ללא המספר המלא עם הפרש יותר קטן ולא עזר. וגם לא עזר כשניסיתי עדשה רק בעיין אחת. או לקרוא רק בעיין אחת. הייתי גם כמה חודשים ללא עדשות או משקפיים וללא שינוי, ניסיתי גם כ4 חודשים לשמור על דייאטה מהדברים שגורמים לי לאלרגיה ( דברים שאובחנו ע"י מטפלת מומחית מהתחום) ניסיתי גם כמה חודשים טיפול אצל אוסטיאופט לשחרור לחץ מהצואר והשרירים מסביב. ולא עזר. רציתי לשאול: 1. אם מישו שמע על כזאת בעיה או נתקל בבעיה כזאת? 2.האם למישו יש אולי אבחנה אחרת? או כיוון לפתרון. 3. איזה עוד כיוון אפשר לנסות? 4. האם ניתוח לייזר להורדת המספריים יעזור. ב2, העיניים או לפחות בעיין אחת? 5. האם יש רופא שזה התחום שלו. (אולי זה קשור לעצבי העיין או משו כזה)? תורה רבה! [email protected]

שלום אלחנן, במקצועי כאירידיולוגית אינני מטפלת בבעיות מסוג הזה. הייתי ממליצה לשאול רופא עיניים או פורומים של רופאי עיניים. יש שיטה טבעית לטפולי עיניים של ד"ר בייטס, כדאי לברר אם יש מענה לתופעה שאתה סובל ממנה.

12/11/2008 | 16:02 | מאת: אלחנן

ממש ממש תודה!!

מנהל פורום אבחון בקשתית העין - אירידולוגיה