שאלה לרופא

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

26/04/2008 | 22:36 | מאת: נתן

שלום ד"ר סליחה על השאלה המוזרה והלא נעימה, אבל בכדי להיות רגוע אני חייב לשאול. אני (בן 33) סובל מפיסורה חוזרת, וכבר כמה חודשים לוקח גם קונסיל לריכוך היציאות, ואף על פי כן הצואה לא כל כך מתרככת, ובכל מקרה היא גם בקוטר רחב בצורה משמעותית. מעבר לזה לאחרונה הצואה אלסטית, יש לה מין צורה כמו של המעי הגס והיא כמו גומי, האם זה תקין ? ומה הסיבה שעל אף הקונסיל ושתיה מרובה אני לא מצליח להגיע לריכוך היציאות ? ואולי גם ההתרוקנות שלי לא מלאה ולכן בפעם הבאה זה קשה ? כמו כן אתמול במקרה הסתכלתי לראות אם יש דם באסלה (בגלל הפיסורה) וראיתי גוש משמעותי לבן, זה היה נראה מוזר וחריג אז בדקתי וזה היה באורך של כמה סנטימטר ובעובי של כמה מ"מ, כמין עור עבה (קשה קצת להסביר) ולא זכור לי משהו שאכלתי שיכול להסביר את זה. האם זה נורמלי ? ואולי קשור לתלונות הנ"ל ? תודה ושוב סליחה

27/04/2008 | 16:30 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

נתן שלום, נתחיל מכך שפיסורה שחוזרת למרות טיפול שמרני מיטבי, היא פיסורה כרונית שקרוב לודאי שלא תתרפא אלא בטיפול ניתוחי. תוספת קונסיל למזון אכן משנה את הרכב וצורת הצואה, וכל מה שאתה מתאר יכול להיות כתוצאה מכך. לגבי הממצא שתיארת בתוך הצואה שלך - לא יודע מה זה, אך הכי סביר שזה בכ"ז משהו שאכלת. אני ממליץ לבצע קולונוסקופיה בכדי לברר האם המעי הגס שלך תקין או לא, וכן להיבדק ע"י פרוקטולוג או כירורג קולורקטלי לצורך החלטה על המשך הטיפול בפיסורה שלך. בהצלחה

01/05/2008 | 11:27 | מאת: נתן

תודה ד"ר לפני כעשרה חודשים עשיתי בדיקת סיגמו (היתה לי גם דלקת בפי הטבעת, שלשולים, ופיסורה) והיא היתה תקינה, האם יש מקום לבדיקת קולנסקופיה כעת ?

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות