מהי כירורגיה קולורקטלית

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

06/01/2010 | 16:52 | מאת: אני

שלום לך. נמצא לי גידול במעי, וחברת הביטוח שלחה לי רשימת רופאים שיוכלו לנתח אותי. אצל חלק מהרופאים כתוב שההתמחות שלהם היא כירורגיה קולורקטלית - האם הם מתאימים? האם כדאי לבחור כירורגיה לפרוסקופית?

06/01/2010 | 20:39 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

ערב טוב, כירורגים קולורקטליים אמיתיים אמורים לדעת לבצע את כל ניתוחי המעי גם בצורה לפרוסקופית וגם בצורה המסורתית הפתוחה. הבעיה בישראל היא שיש כאן לא מעט כירורגים שהכריזו על עצמם כמומחים בכירורגיה קולורקטלית ללא ביצוע התמחות אמיתית בתחום זה. אני מציע לשאול את הכירורג שאותו תבחר/י בסוף על ההכשרה והכישורים שלו. מניסיוני, החולים היום לא מתביישים לבקש לראות את תעודות ההסמכה של הרופאים שלהם וזה בסדר גמור מבחינתי. אני מציע גם לא לבזבז הרבה מדי זמן על החיפושים האלה כי הגידול שלך לא יחכה יותר מדי. אם את/ה באזור חיפה, אשמח לטפל בך באופן אישי גם אם אני לא מופיע ברשימת הרופאים של חברת הביטוח שלך. בהצלחה.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות