גוש בין הנרתיק לחולחולית

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

02/04/2008 | 12:12 | מאת: רינת

שלום רב, אני בת 27 ובשנה האחורנה אני סובלת מפרוקטיטיס לסרוגין. תחילה טופלתי ב"אסקול" ו"פנטסה" עד שהפסקתי ופניתי לרופאה אלטרנטיבית. עם הזמן מצבי השתפר, היציאות רגילות, ללא הפרשות מוגלעתיות ותחושה כללית טובה. יחד עם זאת נוצרו לי פיסטולות לנרתיק. (רטרוואגינאליות) כמו כן, יש לי גוש זיהומי ככל הנראה בגודל של כ 13 ס"מ בין החלחולית לנרתיק בולט כלפי חוץ (במפשעה) עד כמה שידוע לי ובהתייעצות עם גניקולוג אני נוטלת כיום למשך 7 ימים אנטיביוטיקה בכמות מסחרית (פליג'יל 500X3 ביום ולקינוח אוגמנטין פעמיים ביום). היום אני ביום השלישי לאנטיביוטיקה ולא חל שיפור ויש לי תופעות לוואי של בחילות ושילשול.חשוב לי לציין כי הגוש כואב ומפריע לי במהלך התקין של היום. האם תופעה זו מוכרת? האם יש לדבר הזה שם? אודה לייעוץ דחווווף! תודה.

02/04/2008 | 13:31 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

שלום רינת, פיסטולות בין הרקטום לנרתיק - רקטו-וגינליות, לא מתרפאות ע"י טיפול אנטיביוטי. לפי המידע שמסרת כאן, נשמע לי שיש לך מחלת Crohn שגרמה גם לפרוקטיטיס שלך וגם לפיסטולות. בנוסף לכך נוצר לך גוש דלקתי יחסית גדול שמתחיל ככל הנראה באזור אחת הפיסטולות ומתקדם לכוון המפשעות. לצערנו, זהו מצב שקורה לעיתים בחולות עם מחלת Crohn של הרקטום והוא מאוד קשה לטיפול. השלב הראשון הוא בד"כ טיפול אנטיביוטי אך השילוב בין Flagyl ו-Augmentin הוא לא צירוף שכיח או מקובל. אני ממליץ לך לפנות לפרוקטולוג או כירורג קולורקטלי לפתרון בעייתך. במצבים כאלה הנרתיק נפגע רק כי הוא נמצא בקירבה אנטומית לרקטום החולה, והגינקולוג הוא לא הכתובת הנכונה. עדיף לפנות בהקדם האפשרי כי לא נשמע לי שמחלתך בשליטה. אני הייתי מחליף את ה-Augmentin בתרופה אחרת - Ciproxin במינון של 500מ"ג פעמיים ביום. תשאירי את ה-Flagyl באותו מינון. שימי לב - פיסטולה רקטווגינלית היא מחלה קשה ומסובכת לטיפול. כירורג קולורקטלי או פרוקטולוג הם הכתובת הנכונה ויפה שעה אחת קודם... בהצלחה

02/04/2008 | 14:28 | מאת: רינת

תודה רבה ד"ר על תגובתך המהירה. עשיתי בעבר בדיקות לקרוהן (צילום מעי דק) וקולונוסקופיה ארוכה וקצרה ולא נמצא כי אני חולת קרוהן. אני לא יודעת אם זה מקובל ויאה לפורום, אך האם תוכל לטפל בי? אודה לך אם תוכל לחזור למייל הפרטי שלי [email protected] תודה רבה ויום טוב, רינת.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות