טחורים

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

24/03/2008 | 20:55 | מאת: אלינה

בבדיקת קולנסקפיה נמצאן טחורים פנימיים. אינני סובלת מכאבים ולא מעצירות, אולם יש לי בד"כ כתמי דם בעת ניגוב אחרי יציאה. האם דימום זה עלול לגרום לאנמיה? למחסור בברזל? - לאיזה רופא עלי לפנות? תודה

24/03/2008 | 22:24 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

גם אנמיה וגם חסר ברזל הם דברים שניתנים לאבחון בבדיקת דם יחסית פשוטה. אני ממליץ לפנות לרופא המשפחה שלך לצורך כך. לגבי הטחורים - הטיפול בהם בד"כ נקבע לפי מידת הסבל של החולה ואם הם לא מפריעים לך, אפשר גם לא לעשות דבר. אם לא זהו המצב, יש לפנות לפרוקטולוג / כירורג קולורקטאלי. בהצלחה

25/03/2008 | 08:52 | מאת: אלינה

תודה על תשובתך המהירה, כנראה שלא הסברתי עצמי. יש מחסור בברזל, השאלה האם יתכן ונגרם עקב הדימום הקל, ואם כן מה הדרך לטפל - אין שוב כאבים או סבל אחר? שוב תודה

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות