שוב פיסורה

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

13/03/2008 | 20:30 | מאת: גל

דר פרסון, מצטערת...שוב אני. אחרי כשבוע וחצי - כמעט שבועיים של שיפור מדהים (כמעט ללא כאבים), היום היתה לי יציאה קצת קשה (באופן יחסי) ושוב כאבים (נסבלים, אבל תזכורת לקיומה של הפיסורה). קראתי את תשובותיך לגבי החמרות והטבות של הפיסורה...אך אני כמעט כחודש עם הניפדפין (לא בטוחה שבהתחלה מרחתי כמו שצריך), ושאלתי היא האם כדי להגיע לריפוי מושלם לא צריך לפחות מס שבועות רצוף ללא רגרסיה? האם עדיין יש סיכוי להחלמה מלאה? אני ממשיכה עם אמבטיות ישיבה והקפדה על תזונה.

14/03/2008 | 08:30 | מאת: יעל

הי גל, אני בדיוק באותו המצב ואותה הרגשה ודווקא משום שגם את מרגישה כך אני מאוד מעודדת וחושבת שאנו בכיוון רק צריך הרבה סבלנות. אני לא יודעת איך אנשים יכולים לחיות כך שנים, יש לי מזל שאני בחופשת לידה אחרת לא יודעת מה הייתי עושה תקופה כזו ארוכה. הרבה הצלחה ובריאות.

14/03/2008 | 11:37 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

שלום גל ויעל, סיכויי הריפוי של פיסורות עם טיפול שמרני (לא ניתוחי) ע"י ניפדיפין, סיבים, אמבטיות ישיבה וכד' הם בערך 60-70%. גם שיעורי החזרה של פיסורה לאחר טיפול שמרני מוצלח הם לא מבוטלים, ובחלק מהדיווחים מגיעים עד 80% (!). זו הסיבה שתהליך הטיפול בפיסורות תמיד מתחיל בטיפול שמרני (כפי שאתן עושות) שלעתים נמשך מספר חודשים - טיפול ראשוני של 6 שבועות ואם ההצלחה לא מושלמת, נסיון של עוד 6 שבועות. יש רופאים שמחליפים טיפול ולעיתים אפילו נותנים זריקות של BOTOX לשרירי הספינקטר לצורך הרפייתו (טיפול מקובל לחולים אשר בשום אופן לא מעוניינים בניתוח). ה-BOTOX משתק את שרירי הסוגר למשך 2-3 חודשים אשר במהלכם הפיסורה אמורה להחלים. גם לאחר טיפול זה הפיסורה עלולה לחזור. לגבי שתיכן, אני חושב שיש מקום להמשיך את הטיפול בניפדיפין עוד מספר שבועות לפני שמחליטים על שינוי מדיניות הטיפול.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות