שאלות אחרי ניתוח במעי הגס-דחוף!

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

04/02/2009 | 19:53 | מאת: דורון

שלם שמי דורו ואני צפוי לעבור בזמן הקרוב ניתוח במעי הגס, לכן יש לי 2 שאלות שמאד מטרידות אותי הקשורות לאחרי הניתוח: 1)האם תהליך הוצאת הקטטר אחרי הניתוח ואחרי התאוששות מוחלטת היא כואבת? ואם כן באיזה רמה? וכמה זמן זה נמשך? 2)האם תהליך הוצאת הזונדה אחרי הניתוח ואחרי התאוששות מוחלטת היא כואבת? ואם כן באיזה רמה? וכמה זמן זה נמשך? הענייין מאד דחוף עבורי, אשמח לתגובה בהקדם. תודה על הקריאה והתתיחסות דורון

04/02/2009 | 20:35 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

שלום דורון, 1. תהליך הוצאת הקטטר לאחר הניתוח בד"כ אינו כואב. להיפך, אתה תחוש הקלה רבה לאחר הוצאת הקטטר. 2. זונדה - כנ"ל. דרך אגב - אני באופן רוטיני לא מכניס זונדה לחולים שלי בניתוחים של המעי הגס. הוכח כבר בעשרות רבות של מחקרים מדעיים שאין צורך בהכנסה רוטינית של זונדה לחולים שעוברים ניתוחי מעי גס אלקטיביים (אלקטיבי = ההפך מניתוח דחוף). מיעוט של החולים נזקק להכנסת זונדה לאחר הניתוח עקב בחילות והקאות. יתר על כן - אני גם מרשה לחולים שלי לשתות מיד לאחר הניתוח לאחר שהשפעת חומרי ההרדמה פגה, ולאכול למחרת. גם זה הוכח כנוהג שמקצר מאוד את תהליך ההחלמה ומשך האשפוז. בהצלחה. (אגב - על כל השאלות האלה אמור היה לענות הכירורג שהולך לנתח אותך).

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות