צרבת מפתיעה :-)

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

03/02/2009 | 23:51 | מאת: ליסינג

בן 28, משקל תקין, בריא, אין שום בעיות פרט לנושא הצרבת. לפני מספר שנים התחלתי להרגיש בצרבות מידי פעם, ועם הזמן התדירות הולכת ומתגברת. ניסיתי להבין מה בדיוק גורם לצרבת מבחינת תזונה, והגעתי למסקנות הבאות : לחם, פיתות וכו' - כל דבר שיש בו קמח - כמעט תמיד יגרום לי לצרבת. דברים עתירי שמן - מעלים מאוד את ההסתברות לצרבת. כמובן ששילוב של הנ"ל (כגון בורקס, שווארמה בפיתה וכו') - גורמים לצרבת 1. האם קמח ושמן (יחד ולחוד) ידועים בתור הגורמים לצרבת, או שזה לא ממש נפוץ ? 2. כמו כן, שמתי לב שכאשר אני אוכל הרבה, אז גם הסיכוי לצרבת עולה, האם זה ידוע ? אולי מכיוון שכשהקיבה מלאה מידי, קל יותר לחומצות לעלות מעלה ? 3. למרות המסקנות הנ"ל, לעיתים כשאני אוכל מוצרי קמח ו/או שמן, אין לי צרבת כלל, ולעיתים גם כאשר אני אוכל דברים אחרים לגמרי, יש לי פתאום צרבת, כך שלא ממש ברור מה הטריגרים. האם יש בדיקה רפואית שניתן לבצע, ע"מ לאבחן במדויק את כל הרכיבים הגורמים לצרבת, ע"מ שאוכל להמנע מהם ? 4. האם עדיין קיים הניתוח המטפל בשסתום הסורר לנטרול בעית הצרבת ? אשמח לקבל פרטים. כמובן שנ"ל אינו תחליף לייעוץ רפואי מסודר (שיבוצע), אלא רק דיעות כלליות ולא מחייבות. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה
04/02/2009 | 09:16 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

שלום רב, אתחיל ואומר שהפורום הזה הוא לא הפורום המתאים לבעיה שאתה מתאר. כאן מדברים יותר על מערכת העיכול התחתונה, אבל עקב היותי גם כירורג כללי אענה בקצרה על שאלותיך: 1. אצל חולים שונים הטריגרים לצרבת יכולים להיות שונים, אך הרושם שלנו הוא שדברים שמנים ושומניים עושים זאת בשכיחות מעט יותר גבוהה. גם דברי מזון חריפים, חמוצים ומכילי קפאין ואלכוהול יכולים לגרום לצרבת. לחילופין, יש חולים שדברי חלב גורמים אצלם לצרבת, וכפי שכתבת בעצמך, גם אצלך אין חוקיות ברורה ומוחלטת. 2. לפני שפונים לאופציות הניתוחיות חובה לעבור בירור מקיף של מערכת העיכול. מומלץ לעבור בדיקת גסטרוסקופיה לשלול מחלה פפטית (כיב או אולקוס בלשון העם, או מחלות אחרות בושט, קיבה או התריסריון), ואני בד"כ ממליץ על בדיקה שנקראת "בליעת באריום" (או וק"ת - ושט, קיבה, תריסריון - אותו דבר). בדיקה זו יכולה להראות אם יש בקע בסרעפת - ממצא שיכול להוות גורם סיכון לצרבות. 3. לאחר הבירור הזה יהיה בידך יותר מידע ואז אפשר יהיה להמליץ לך על טיפול מתאים בצורה יותר מושכלת.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות