בעקבות ניתוח

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

26/01/2009 | 21:17 | מאת: משהו

שלום לפני שנה עברתי ניתוח טחוריםשצנחו.המצב שופר ללא הכר אך צצה בעיה חדשה. אחרי כל יציאה יש לי הפרשות קלות כך שבאיזור פי הטבעת יש לחות תמידית שהיא גדולה בעיקר בשעתיים הראשונות לאחר היציאה.מיותר להגיד כי הנושא פוגע באיכות חיים-אך פחות מהמצב לפני הניתוח.שמעתי כי לעיתים האימה נחלשת בעקבות הניתוח-האומנם?ואם כך מה המלצותך לשיפור המצב. תודה

27/01/2009 | 08:00 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

אני לא משוכנע שהבנתי לגמרי למה התכוונת ב: "לעיתים האימה נחלשת בעקבות הניתוח". איזו אימה? אחד הסיבוכים (הלא נפוצים) לאחר ניתוח טחורים הוא צניחת רירית של הרקטום אל מחוץ לפי הטבעת, מצב הנקרא אקטרופיון - Ectropion. בכדי לוודא שזה לא המצב יש להיבדק ע"י פרוקטולוג. בינתיים אפשר להשתמש במשחות Baby Pasta לאחר היציאות.

28/01/2009 | 21:45 | מאת: משהו

סליחה שלא הייתי ברור אימה =אטימה(הושמטה אות)והכונה שלי לסגירת פי הטבעת. כמו כן זאת לא רירית אלא ריבות עם שרידי צואה. מקווה שכעת אני מובן יותרוהשאלה הינה כיצד לטפל בתופעה זאת תודה

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות