בדיקת סיטי

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

07/03/2008 | 12:07 | מאת: אבי

בבדיקת סיטי שביצעתי היה רשום בתשובה- הקיבה ללא ממצא בולט פתולוגי כבד ללא ממצא פתולוגי גס לבלב בגודל תקין ללא ממצא גס בפרנכימה קצת קשה לי להבין מה הכוונה "ללא ממצא גס" האם זה רק כיסוי תחת של הרופא הנחמד שכתב את התשובה ? או האם יש ממצא אחר ועלי לדאוג שמשהו אינו כשורה בבדיקות סיטי קודמות שביצעתי בעבר לא היה רשום המונח -ללא ממצא גס בגלל זה אני בלחץ שאולי הבדיקה הנוכחית לא טובה בתודה מראש על התשובה

09/03/2008 | 08:34 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

אבי שלום, ראשית, בשם כל הקהילה הרפואית, אני מוחה על השימוש במינוח "כיסוי תחת", ואני אסביר יותר בהמשך תשובתי. לגופו של ענין: לכל בדיקה רפואית, כולל CT יש מידת רגישות מסויימת. כלומר, יש ממצאים אותם הבדיקה המסויימת לא תגלה בשום מקרה רק בגלל שזהו אופי הבדיקה. CT היא בדיקה ממוחשבת שלא תראה נגעים קטנים מתחת לגודל מסויים - פחות מ -0.5-1 ס"מ. זו פשוט הרגישות של ה-CT ואין מה לעשות נגד זה. זו הסיבה לניסוח של התשובה: הרופא המפענח לא ראה שום ממצא גס בשום איבר שלך, וכך גם כתב (זה לא שולל נוכחות ממצאים מיקרוסקופיים או ממצאים מאוד קטנים אותם ה-CT לא יראה בכל מקרה). זכור ש-CT היא לא פתרון הקסם לכל הבעיות האפשריות בגוף. אני ממליץ שתשוחח עם רופא המשפחה שלך, או עם הרופא ששלח אותך לביצוע ה-CT ותברר איתו האם זו הבדיקה המתאימה ביותר לאבחון תלונותיך.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות