ניפדפין - תופעות לוואי??

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

05/03/2008 | 10:46 | מאת: גל

ד"ר פרסון שלום, לאחרונה אני מרגישה חולשה בכל הגוף, כאילו שלא זורם לי דם כל פעם מקום אחר וסחרחורות (תחושה שלא היתה בעבר)...עשיתי היום בדיקות דם ואני מחכה לתשובות. ראיתי את שאלתה של יעל וחשבתי שאולי בכל זאת יש קשר לתרופה? להזכירך אני משתמשת ב -0.4%... תודה!!

06/03/2008 | 08:04 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

אני מציע להוריד המינון ל-0.2%. מציע גם לערוך מספר מדידות של לחץ דם בכדי להוכיח שאכן יש ירידות בלחץ הדם. כמו שאמרתי, ללא קשר, תורידי את מינון התרופה.

06/03/2008 | 09:55 | מאת: יעל

הי גל, מקווה שמצבך משתפר. גם לי יש את הרגשת החולשה והסחרחורות שהחמירו מאז הלידה לפני כחודש וחצי. הרופאה בקופ"ח בדקה לי לחץ דם שהיה נמוך 90/60 וכנראה התרופה משפיעה קצת כי בכל זאת במקור היא תרופה להורדת לחץ דם. אז, לא להתרגש רק לשתות הרבה ולאכול בריא. אני אעודד אותך ואומר לך שלמרות היום הקשה שהיה לי אתמול היום קמתי חדשה לגמרי וזה לאחר שהקפדתי על תזונה עשירת סיבים, אכלתי גם עגבניה עם שמן זית שמאוד עוזר. בהצלחה ותשתפי אותי בהחלמה.

06/03/2008 | 21:47 | מאת: גל

תודה רבה ד"ר פרסון. תשובות בדיקות דם מקיפות שעשיתי תקינות וכן לחץ דם (לא נמדד בזמן השפעת התרופה), אך בכל מקרה אבקש מרשם חדש. יעל, תודה שוב על העידוד...אכן יש שיפור ניכר, אך מכיון שבשבוע הראשון היה שבוע של שיפור ואח"כ נסיגה...אני עדיין חוששת - "אופטימיות זהירה"...מקפידה על תזונה (דייסת שיבולת שועל, הרבה חסות ונבטים....). מחזיקה לנו אצבעות להחלמה מלאה:-) נמשיך לעדכן.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות