פיסורה ואגוזים / שקדים
דיון מתוך פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות
שלום, האם יש נכון בטענה שאכילה מוגברת של שקדים/אגוזים יכולה לגרום לפיסורה לאור העובדה שהמאכל לא מתעכל במלואו ולעיתים מופרש בצורתו הטבעית הקשה דבר היכול לפצוע את פי הטבעת? תודה מראש. שלומי
לקריאה נוספת והעמקה
שלום שלומי, לא שמעתי על כך בחיים המקצועיים שלי. יש הרבה מאכלים שכיחים אחרים שלא מתעכלים, ותיאורטית יכולים לפצוע את פי הטבעת: גרעינים של סברס וגרעיני דלעת שנאכלים עם הקליפה למשל, אבל למרות שהמאכלים האלה מאוד שכיחים, תיאורים של פיסורות בגללם מאוד נדירים.