פיסורה ואגוזים / שקדים

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

08/09/2014 | 08:31 | מאת: שלומי

שלום, האם יש נכון בטענה שאכילה מוגברת של שקדים/אגוזים יכולה לגרום לפיסורה לאור העובדה שהמאכל לא מתעכל במלואו ולעיתים מופרש בצורתו הטבעית הקשה דבר היכול לפצוע את פי הטבעת? תודה מראש. שלומי

לקריאה נוספת והעמקה
09/09/2014 | 15:02 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

שלום שלומי, לא שמעתי על כך בחיים המקצועיים שלי. יש הרבה מאכלים שכיחים אחרים שלא מתעכלים, ותיאורטית יכולים לפצוע את פי הטבעת: גרעינים של סברס וגרעיני דלעת שנאכלים עם הקליפה למשל, אבל למרות שהמאכלים האלה מאוד שכיחים, תיאורים של פיסורות בגללם מאוד נדירים.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות