עזרה בהכנה לקולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

28/10/2008 | 10:07 | מאת: דור

אני אמור להשתמש בתמיסת "המרוקן". כיצד אני יכול להקל על שתיית החומר? האם אפשר למהול אותו במשקה ספרייט ? אשמח לקבל עיצות. תודה

28/10/2008 | 14:08 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

אתחיל ואומר שיש אנשים רבים ששתיית המרוקן לא היתה טראומטית עבורם בכלל. העובדה שאתה מבקש עצות איך להקל על ה"טראומה" של שתיית החומר מצביעה על כך שכבר הכינו אותך נפשית לכך שזה "איום ונורא" ויש צורך לרכך את ה"אסון" הקרב ובא. מנסיון אישי, יש דברים הרבה פחות טעימים מהתמיסה הזו. דילול או עירבוב של המרוקן בספרייט יוצר אפקט הפוך: הבטן יותר תפוחה ויותר כואבת מאשר אם שותים מרוקן לבד או ספרייט לבד. אם אתה מחפש משהו לשיפור הטעם, אפשר להוסיף תרכיז פטל. הבעיה שיכולה להיות היא שתקבל תערובת מתוקה מדי (כי למרוקן עצמו יש מרכיב מתוק בטעם). אני מציע שתטעם את התמיסה כמו שהיא ותחליט בעצמך, ללא השפעה של דעות של אנשים אחרים שעשו זאת לפניך, האם יש צורך בשיפור הטעם. בהצלחה!

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות