דימום רקטאלי

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

05/10/2008 | 08:23 | מאת: רקפת

בוקר טוב, אני בת 41, BMI 37.1 , לצערי אני סובלת מזה שבוע משלשולים מימיים שאינם פוסקים. החל מיום רביעי התווסף לחגיגה דימום רקטאלי והאמת גם כאב קל ברקטום. הגעתי ביום חמישי למיון בשל כך וחיברו אותי לאינפוזיה של פאפאוורין עם סליין. בבדיקות הכימיה בדם יצא ALT 90 ו AST 63 שזה גבוה מאוד לכל הדעות. בספירת הדם לימפוציטוזיס LYM 4.8 כל שאר הערכים היו תקינים. אובחנו אצלי טחורים פנימיים דרגה 2 לפני שנה וטופלתי ברקטוצורין ופרוקטוגליבנול. בשישי השלשולים פסקו אך הדימום לא. הדימום ורוד ולא אדום כפי שהיה וכמותו ממש פחותה.כמוכן הוא מגיע רק במתן יציאה. נקבע תור לכירורג רק לעוד שבוע. אשמח להמלצותיך להמשך טיפול.

05/10/2008 | 15:49 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

שלום רקפת, אתחיל ואומר שלפי הסיפור שלך נשמע כאילו יש שיפור קל לעומת מה שהיה לפני שבוע וזה סימן טוב. טחורים בד"כ לא גורמים לכאבים אלא אם יש טחור חיצוני עם קריש דם בתוכו או טחור פנימי שצנח ונכלא מחוץ לפי הטבעת. לפי סיפורך לא נשמע לי שזו הבעיה. יותר סביר שעקב השלשולים נוצרה לך פיסורה. אני חושב שאין הרבה מה לעשות עד בדיקת הכירורג ואישוש או שלילה של האבחנה הזו. את יכולה לעשות אמבטיות ישיבה עם מים חמים, אך לצורך קבלת המשחה שתטפל בפיסורה - ניפדיפין - יש צורך במרשם. מדובר במשחה Nifedipine 0.2% אותה יש למרוח על איזור פי הטבעת 3 פעמים ביום למשך חודש וחצי. כל זה במידה והאבחנה היא אכן פיסורה ולא משהו אחר.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות