יציאוזת מרובות

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

28/09/2008 | 00:09 | מאת: רות

שלום לך דר לבני ישנן יציאות מרובות לפחות כ פעמים במשך היום. הוא אוכל לא מעט - הוא עוסק בספורט. אני לא רגועה - האם כדאי ללכת לרופא , או מה לדעתך צריך לעשות ? תודה על תשובתך וחג שמח!

28/09/2008 | 08:40 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

שלום רות, לא ציינת בן כמה בנך וגם לא ציינת מה כוונתך ביציאות מרובות - כמה פעמים ביום? (המספר לא מופיע). לידיעתך - ה"תחום הנורמלי" של מספר יציאות הוא בין פעם אחת ב-3 ימים ל-3 פעמים ביום. זה לא אומר בהכרח שכל חריגה מתחום זה מחייבת בירור, אך אם מדובר ביציאות מרובות שהן גם שלשוליות ומלוות בכאבי בטן, הייתי ממליץ על בדיקה של גסטרואנטרולוג.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות