ריח

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

14/12/2013 | 14:09 | מאת: מיכל

שלום דר'. מזה כשבוע התחלתי לשים לב לריח חמוץ שעולה מלמטה. במקביל התפתחו אצלי יבלות על העור מסביב לאיבר המין, והרופא איבחן אותן כקונדילומה. אבל כששאלתי אותו לגבי הריח, אמר שזה לא קשור וקונדילומה לא גורמת לריח. אתמול הצלחתי להבין שהריח נובע דווקא מפי הטבעת. זה ריח חמוץ של צואה. אבל גם אחרי מקלחת הוא קיים. מיד אחרי מקלחת וניקוי יסודי של האזור, הריח עוד שם. אני נוטלת פרוביוטיקה באופן קבוע, היציאות שלי סדירות, כל בוקר, אין לי עצירות או שלשולים, ואני שומרת על היגיינה בצורה דיי קפדנית, כולל ניגוב ומקלחות אחרי יציאות. הצואה שלי כלשעצמה לא מסריחה והריח שלה עדין ולא דומה לריח הזה. אני חוששת שהריח נעשה כל כך חריף שהוא יורגש ע"י הסביבה. מה זה יכול להיות? תודה

14/12/2013 | 20:07 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

שלום מיכל, שאלתך אינה בתחום העיסוק של הפורום הזה, שעיקרו כירורגיה של מערכת העיכול. פני לפורום העוסק בגסטרואנטרולוגיה.

14/12/2013 | 22:46 | מאת: מיכל

אני לא חושבת שזה מגיע ממערכת העיכול. כמו שאמרתי בהודעה הקודמת, הצואה שלי לא מסריחה ככה. הריח שלה שונה לגמרי. סליחה שאני נסחפת בתיאורים אבל זה לא ריח שאני מכירה מעצמי, לא בצואה ולא בגזים. האם אין שום תופעה מהסוג ששייך לפורום שיכולה לגרום לריח? טחור שיצא החוצה? פיסטולה? פטריה?

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות