דם ברקטום

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

22/08/2008 | 18:07 | מאת: בהיסטריה קלה

אני לאחר טיפול ivf מטופלת במיקרופירין וקלקסן לדילול דם (בין השאר). היום, לאחר ביקור בשירותים היה לי דם מהרקטום, דבר שמעולם לא קרה לי. אני חייבת לציין שאין לי כאבים, פרט לדקירות בבטן התחתונה, בצד שמאל וימין, מספר פעמים ביום. רופא הפריון שמטפל בי חושב שזה לא קשור בטיפול ובתרופות שאני לוקחת. אשמח לשמוע דעתך, ומה עלי לעשות. תודה!

23/08/2008 | 23:47 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

בעיקרון, רצוי שכל חולה עם דימום מהרקטום ייבדק ע"י פרוקטולוג או כירורג קולורקטלי. במקרה שלך, העובדה שאת לוקחת מספר תרופות נוגדות קרישה מעצימה את הצורך להיבדק. ייתכן שמדובר במשהו בנאלי כמו דימום מטחורים, אך לא ניתן לתת תשובות החלטיות ורציניות על סמך מעט המידע שמסרת ומבלי לבדוק אותך.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות