אנגיודיספלזיות

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

19/04/2012 | 13:01 | מאת: טל

בבדיקת קולונוסקופיה נמצאו אצלי אנגיודיספלזיות מרובות עם סימני דימום פעיל באזור הקולון הרוחבי. אני עומדת בפני בדיקת קפסולה ועוד קולונוסקופיה. שאלותיי הן: מהם הנגעים האלה? האם אלו נגעים שיחזרו גם אחרי הטיפול בהם? האם נגעים כאלה יכולים להשתנות במוטציה ולההפך לגורם סרטני? תודה על תגובה.

20/04/2012 | 15:07 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

שלום טל, אנגיודיספלזיה היא פקעית של כלי דם שאינם תקינים. כמו שיש אנשים עם נקודות אדומות בעור בכל מיני מקומות בגוף, יש אנשים עם נקודות כאלה בתוך המעיים, רק ששם הן יודעות לדמם. אנגיודיספלזיה אינה הופכת לסרטן. הטיפול הוא צריבה חשמלית בזמן הקולונוסקופיה, והן יכולות לחזור ולהופיע במקום אחר במעי.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות