כאבים רקטאליים

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

17/08/2008 | 20:53 | מאת: א.

ד.נ. לפני מס' חודשים נבדקתי (באנוסקופיה) ע"י פרוקטולוג א' (אליו פניתי עקב כאבים רקטאליים), שמצא טחורים גדושים, ורשם לי קונסיל+שמן פראפין. הכאבים נפסקו אחרי כשבועיים, אך חזרו אחרי כחודשיים. פניתי לפרוקטולוג ב' (א' היה בחופש), שמצא בבדיקה ידנית פיסורה, ורשם לי קונסיל+ניפדיפין. גם כאן נפסקו הכאבים אחרי כשבועיים, אך חזרו להציק (אם כי במידה פחותה משהו) כחודש לאחר מכן (זה המצב עכשיו).אני בגיל מתקדם. יש לי 3 שאלות בנסיבות הללו: א. האם ייתכן שכאביי נגרמים הן מטחורים והן מפיסורה? ב. למי רצוי שאפנה הפעם כדי לפתור סוף סוף את הבעיה? ג. האם ייתכן שהבעיה נעוצה בגורם אחר (לא בטחורים/פיסורה)? תודה. א.

18/08/2008 | 09:59 | מאת: א.

ד.נ. ברצוני להוסיף, ברשותך, נתון נוסף בהקשר לשאלתי מאתמול. פרוקטולוג א' (שאיבחן טחורים פנימיים) המליץ לי (בין השאר) להשתמש בפרוקטוגליבנול, בעוד שפרוקטולוג ב' (שאיבחן פיסורה) המליץ שלא להשתמש בתכשיר זה. האם זה לא מבלבל ומביך? מה , לדעתך, הדבר הנכון לעשותו במקרה כגון זה? א.

18/08/2008 | 11:20 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

שלום א. יתכן מצב בו אכן היו טחורים ועם הזמן הופיעה גם פיסורה. המצב הרבה יותר שכיח ממה שהרופאים נוטים לחשוב. מנסיוני, גם במקרה של טחורים בלבד, פרוקטוגליבנול כמעט ולא עוזר. קונסיל, שתיה מרובה - כן עוזר. לפיסורה - קונסיל, שתיה וניפדיפין. אגב, ניפדיפין יכול להפחית גם את הכאב מטחורים. אני חושב שהייתי חוזר לפרוקטולוג (תבחר בעצמך - א' או ב' - עם מי שאתה מרגיש יותר בנוח) בכדי לאשש או לשלול את האבחנה של טחורים או פיסורה. בינתיים תמשיך עם קונסיל, ניפדיפין, שתיה מרובה ואמבטיות ישיבה עם מים חמים. שילוב כזה יעזור (ובוודאי לא יזיק) לשתי המחלות.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות