סיטון

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

07/08/2008 | 19:51 | מאת: רינת

היי ד"ר פרסון, זאת שוב אני... רינת. רציתי לעדכן ולהתייעץ. לא הצלחתי לעבור לרופא שהמלצת עליו מכיוון שבשיבא עשו לי בעיות עם זה. נשארתי עם אותו רופא, ד"ר ק. ליפני כשלושה שבועות עברתי ניתוח סיטון וניקוז של האבצס שהיה לי בפרינאום. יש לי כל כך הרבה חוטים... לא נעים במיוחד. נשארתי בבית חולים כ 4 ימים לאחר הניתוח מכיוון שפיתחתי חום והקאתי את הפלג'יל שנתנו לי לוריד. המשיכו לתת לי אוגמנטין IV וכששיחררו אותי הביתה המשיכו לי את האוגמנטין פעמיים ביום בטבליות. לצערי- כמו כוסות רוח למת. כיום לאחר שבועות מהניתוח אני סובלת מכאבים בפי הטבעת ובכניסה לווגינה (שם יש לי חוטים) החתך של הניקוז בתהליכי סגירה. אני עדיין מפרישה מוגלה- והרבה. בשבוע האחרון התחילו לי כאבי בטן ויציאות מרובות בין רכות לנוזליות. תופעה זו לא היתה לי ליפני הניתוח. נכון, יש לי קרוהן לטענת הרופאים אבל אצלי הוא מתבטא בעיקר בפיסטולות. בקולונוסקופיה מצאו פרוקטיטיס "לייט". הגאסטרואנטרולוג שמטפל בי הפסיק לעבוד בשיבא ובעוד כחודשיים הוא יתחיל לנהל את המחלקה ברמב"ם. הוא המליץ לי טיפול משולב של רמיקייד ואימורן כשאתחיל להחלים מהניתוח. בינתיים, אין לי גישה אליו (רק באופן פרטי) ונכון לעכשיו אין לי שום גאסטרואנטרולוג שיכול להמשיך את מה שהוא התחיל. הפרוקטולוג כירוג שעשה לי את הניתוח ד"ר ק, כבר שבועיים אני לא מצליחה להשיג אותו. הלכתי לרופא אחר ביום שני דרך קופת חולים שיבדוק אם הכל בסדר בגלל הכאבים והוא לא רצה לדבר איתי כי אני מטופלת אצל ד"ר ק שהוא חבר טוב שלו והם מנתחים יחד. הוא התחיל לרמוז לי שלא הייתי צריכה לעבור את מה שעברתי. בגלל לואליות לד"ר ק הוא לא רצה לדבר ולתת חוות דעת נוספת. אגב, הוא אמר לי לשחק עם החוטים??? אני כבר לא יודעת מה לעשות. כואב לי באיזור הניתוח וגם כואבת לי הבטן מידי פעם ואין לי עם מי לדבר או לפנות אליו. מה אני אמורה לעשות? לסבול בשקט? יכול להיות שהדלקת מתחילהלהתלקח ועולה למעלה? אשמח אם תוכל לענות לי בהקדם. תודה, רינת.

08/08/2008 | 12:19 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

שלום רינת, הגסטרואנטרולוג שעליו דיברנו אכן עובר לרמב"ם אך לא לתפקיד ניהול מחלקה - לזה אין קשר לענין. אני חושב שגם אני הייתי בשלב ראשון מכניס לך סיטונים בכדי לנקז את המוגלה ולהשתלט על הזיהום באיזור פי הטבעת. האנטיביוטיקה המומלצת יותר לטיפול היא אכן פלאג'יל ולא אוגמנטין (יכול לגרום לכאבי בטן ושלשול ולא באמת מועיל). לגבי "משחק עם החוטים" - אין הבדל בתוצאות גם אם לא משחקים עם החוטים. אני מסכים שיתכן שתצטרכי רמיקייד ואימורן כטיפול במחלתך. לגבי הבעיה הדחופה של כאבי הבטן הגוברים - במידה ואת לא משיגה את דר' ק. תגשי לחדר המיון בשיבא. אני פשוט לא חושב שתצליח להשיג אותו במהלך סוף השבוע, ויתכן שיש צורך להיבדק יותר מוקדם. מחלת Crohn יכולה לערב את כל מערכת העיכול ואני לא יודע איזה בירור עברת בכדי לשלול מעורבות של המעי הדק. אם את סובלת - גשי לחדר המיון.

08/08/2008 | 14:30 | מאת: רנית

תודה רבה ד"ר. יצרתי קשר עם הגאסטרואנטרולוג בדרך לא דרך והוא המליץ לי לחזור לקחת אוגמנטין ואכן הבוקר קיבלתי מרשם לתרופה. פניתי למזכירת הסניף הבוקר של קופת החולים והיא הפנתה אותי לפלרוקטולוג כירורג דרך הקופה שיוכל לראות אותי רק ביום ראשון. בנוסף המליץ לי לעשות בדיקת צואה שאותה גם אבצע ביום ראשון. ציפור קטנה לחשה לי שלא מומלץ לקחת אוגמנטין כשיש קרוהן ? אני לא לוקחת פלג'יל כי היא לא עושה לי טוב. לגבי המעי הדק- עברתי בדיקת וידאו קפסולה לפני כחודש והיא יצאה תקינה. אני נורא חוששת לפנות למיון כי בכל זאת בית חולים זה לא מקום אדיאלי להגיע אליו בסופ"ש. לכן, אם יתפתח לי חום אין ספק שאפנה למיון. אגב, את הניתוח לא עברתי בשיבא אלא במעייני הישועה בבני ברק, האם זה משנה לאיזה מיון אפנה אם אצטרך? תודה ושבת שלום, רינת

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות