מה לעשות אם גומיה נשרה 24 שעות לאחר קשירה?

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

01/08/2008 | 16:42 | מאת: רוני לוי

ד"ר נכבד שלום, אשמח מאוד אם התשובה תהיה במהלך סוף השבוע משום שאני מודאג. כאמור, קשירה מספר 2 מתוך 3. הטחור העיקרי נשר יפה והרופא מרוצה מהריפוי. עכשיו, לאחר 24 שעות של קשירה 2 גיליתי את הגומיה בשירותים. ע"פ צוות אחיות תורן בכללית, אין צורך לגשת למיון, וליצור קשר עם הרופא ביום ראשון. מה דעתך? אשמח אם תרחיב: האם זה מחייב קשירה נוספת במקום? או שהנמק כבר קרה והתוצאה תהיה דומה לקשירה מלאה ללא נשירה. בברכת סוף שבוע נעים לך והערכה על מיקצועיותך.

01/08/2008 | 20:45 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

רוני שלום, אכן זה די נדיר שהגומיות נושרות לאחר 24 שעות. בד"כ זה אמור לקחת 3-5 ימים. כשאני מניח גומיות על טחורים, אני בד"כ שם 2 גומיות רק למקרה שאחת מהן תיקרע או תנשור לפני הזמן. הסיבוך העיקרי של נשירה מוקדמת מדי של הגומיה הוא דימום. במקרה של נשירה מוקדמת, כלי הדם שמזין את הטחור לא מספיק להיסגר לגמרי ויכול לדמם. אם אתה לא מדמם עכשיו, אז יכול להיות שהרופא שלך גם הניח 2 גומיות ולא רק אחת, כך שהשניה עדיין במקומה ועושה את העבודה. כמו האחיות בקופ"ח אני סבור שאין צורך להיכנס ללחץ מיידי אלא אם מופיע דימום מפי הטבעת. ביום א' תשאל את הרופא שלך מה לעשות, וכמה גומיות הוא הניח לך.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות