ניתוח להוצאת גידול מהמעי גס

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

24/07/2008 | 08:58 | מאת: מיכל

שלום רב, אמי בת 67 עברה לפני 4 ימים ניתוח להוצאת גידול מהמעי הגס. נכון לעכשיו היא עדיין מחוברת לאינפוזיה ואינה מורשית לאכול. לשתות הרשו לה אתמול. היא שתתה מעט מים וישר הרגישה שהקיבה מלאה. האם זה תקין ? הייתי רוצה יותר מידע לגבי תופעות לוואי שכיחות לאחר ניתוח זה ומידע לגבי ההחלמה הצפויה. כמה זמן בד"כ לוקח להחלים מניתוח זה ? ממתי אמורים לשתות ולאכול ? איזו תזונה מומלצת לאחר הניתוח וכד'. בנוסף אתמול ראו מצילום הריאות שיש לאמי אויר בריאות. מה זה אומר ? תודה רבה על העזרה, אני ממש דואגת לה.

24/07/2008 | 14:14 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

שלום מיכל, עקב העובדה שאמך עדיין מאושפזת לאחר הניתוח, יותר נכון יהיה להפנות את כל השאלות האלה לצוות המטפל ולמנתח שלה.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות