כריתת טחורים

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

17/07/2008 | 17:23 | מאת: ידין

שלום, אני בן 54. אתמול עברתי ניתוח שלהלן סיכומו "נמצא טחור צנוח אחורי שמאלי ופוליפ אנלי בקוטר כ-4 מ"מ אחורי ימני. הממצאים נכרתו. מהלך הניתוח ואחריו תקינים". עד כאן הכל בסדר ועושה רושם שגם ההתאוששות שלי סבירה. יחד עם זאת, רואים בברור גוש כדורי חיצוני שלא היה לפני כן (לפני הניתוח הייתה לי במשך שנים צניחה של טחורים פנימיים בכל יציאה שההייתי צריך להחזיר אך מעבר לכך לא סבלתי כאבים. בבדיקה אצל פרוקטולוג בעקבות גילוי פוליפ אנלי בקולונוסקופיה אומלץ לי לשלב את הטיפול בטחורים עם הכריתה של הפוליפ וזה מה שנעשה). האם זה משהו שאמור להיספג או יכול להיות שלא נעשתה כריתה מספיקה או כל בעיה אחרת ? אני בביקורת רק בעוד שבוע.

17/07/2008 | 20:00 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

מצידי זה יהיה לא רציני ולא אחראי לתת אבחנות דרך האינטרנט מבלי שבדקתי אותך. אפשר להמתין שבוע לביקורת בכדי לקבל תשובה הולמת מהכירורג שניתח אותך לגבי הממצאים החדשים שתארת.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות