חוקן

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

08/07/2008 | 12:38 | מאת: אפרת

לד"ר פירסון שלום, האם החוקנים שצריכים לבצע לפני ביצוע רקטוסקופיה/סיגמואינדוסקופיה דרושים למרשם רופא? אם לא אייך הם נקראים, על מנת שאדע לרכוש אותם מהחנות? נקבע לי תור לסיגמואינדוסקופיה והרופאה אמרה שעליי לעשות חוקן לפני, אך בתום לב שכחה לתת לי מרשם. תודה רבה ויום טוב, אפרת

08/07/2008 | 12:38 | מאת: אפרת

באיזה גודל צריך להיות החוקן? שוב תודה רבה, ומצטערת על ההטרדה

08/07/2008 | 16:29 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

שלום אפרת, מדובר בחוקן שנקרא Fleet Enema ובד"כ צריך 2 בקבוקים. מדובר בנפח יחסית קטן של כ-130 מל' בכל בקבוק. בד"כ צריך מרשם רופא.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות