פיסורה

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

22/06/2008 | 15:16 | מאת: אני

חודש לאחר לידה,במשך כשבוע כאבים בפי הטבעת,מטופלת כרגע ע"י משחה (משהו שמכינים בבית מרקחת- עזרקאין ופדיפין, נדמה לי), מרגישה שיפור, אך עדיין אני נורא חוששת. נאמר לי שזה "חתונה קטולית" ושזה יילך ויחזור, אבל מעולם זה לא קרה לי ואני גם לא סובלת מיציאות קשות, אני יכולה להיכנס לשירותים כמה פעמים ביום ובלי בעיה..... ד"ר , לפי הניסיון שלך יש מצב שזה מתרפא ולא חוזר???

22/06/2008 | 16:32 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

למשחה קוראים Nifedipine והטיפול המומלץ הוא למשך 6 שבועות לפחות. ברוב המקרים הפיסורה מחלימה ללא חזרה ולא מדובר ב"חתונה קתולית". תוסיפי אמבטיות ישיבה עם מים חמים. מנסיונם של חולים אחרים זה יכול לעזור. הסוד הוא להמשיך בטיפול למרות שחל שיפור במצב ולהשלים 6 שבועות. הכשלונות חלים בד"כ בחולים שמרוב התלהבות שהכאב משתפר מפסיקים למרוח את המשחה במחשבה שהפיסורה הבריאה. יש מקום לאופטימיות. בהצלחה

22/06/2008 | 17:15 | מאת: אני

.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות