קולון מורחב בבדיקת ct

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

28/04/2024 | 20:30 | מאת: אמילי

מה זה אומר קולון מורחב עד 8.5 קוטר , זה אמור להדאיג אותי? בת 56 סובלת מעצירות כרוניתעם כאבי בטן יש לי תור לרופא רק בחודש יולי קולון מורחב בעיקר בצדו הימנח באגן אין לימפאדנופתיה. כיס השתן במילוי חלקי , אין לדון על דופנותיו. איברי האגן שמורים. המבנה הגרמי שמור. לסיכום: לא מודגם ממצא חריג במעי הדק. מצב לאחר כריתה חלקית של הקיבה. הקולון מורחב בעיקר

הממצא הזה בפני עצמו לא אומר הרבה. אם אין חסימה בהמשך המעי הגס הוא יכול להיות קשור לירידה בתנועתיות המעי או בתגובה לתרופות המאטות את תפקוד המעי

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות