טיפול באינפרא אדום לטחורים

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

28/04/2024 | 11:21 | מאת: יוסי

דוקטור שלום, 1. עד לאחרונה - היו לי טחורים בדרגה 3. בזמן יציאה, היו יוצאים החוצה והיתי מחזיר אותם חזרה. אבל היו לי דימומים, טיפטוף לאסלה ב 20% מהימים שבשנה האחרונה. 2. עברתי 2 טיפולי אינפרא אדום ממש לאחרונה - הדימומים פסקו. אבל אחד הטחורים יוצא החוצה וכבר לא מתאפשר להחזיר אותו. 2 שאלות ברשותך - האם זה יכול להיגרם בגלל טיפול IR? מה ניתן לעשות חוץ מניתוח? תודה רבה

קשה לענות על השאלה ללא בדיקה גופנית. טיפול בIR לא אמור לגרום לכך ומטרתו ל"כווץ" את הטחורים ולהפסיק את הדימומים.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות