בעיות התרוקנות אחורית ועוד

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

26/04/2024 | 00:24 | מאת: אביב

שלום וברכה, אני בן 22 וכבר תקופה ארוכה אני סובל מהתרוקנות אחורית לקויה, עצירות ולחילופין נוזלי מדי ,יציאה לא סדירה, תחושת חוסר התרוקנות קבועה, יציאת נוזל צהבהב, מאמץ גדול, ולעולם אני לא מתנקה לחלוטין תמיד נשאר צואה תקועה ולא יעזור כמה אני יעביר טישו הוא יצא מלוכלך, חלק מהזמן היה לי דימום וכירורג שבדק קבע שזו תחילתה של פיסורה והנחה על הרגלי תזונה, לקיחת שמן פראפין, שימוש באנטרולין ומשחות אנטיביוטיות ומאלחשות, הדימום אמנם פסק מלבד לעיתים רחוקות אבל נוזל צהבהב ויציאות לא סדירות מלוות בכאבים ותחושת גרד לא חלף והבעיות אפילו הולכות ומתעצמות . התחושה הגופנית היא שהבעיה קיימת לפחות גם בשרירים, ובפרט שבמשך כמה שנים אני סובל מבעיות דומות גם במתן שתן ובבדיקת אורולוגית פולשנית אובחן בעיות וריפיון בשרירי רצפת אגן והופניתי לפיזיותרפיה שלא ממש עזרה, ואולי יש קשר בין הדברים - ובפרט שתמיד לאחר נסיון נתינת צואה אני מרגיש את שרירי השתן נתקעים ג"כ וקשה לי זמן מה לאחמ"כ להוציא שתן. בקיצור ד"ר סליחה מראש על כל הבלאגן שכתבתי פה, אבל אני ממש נואש מה לעשות ואין לי מושג לאיזה רופא צריך לפנות , לחזור לאורולוג, ללכת לפרוקטולוג, נוירגסטרולוג, או כל מקצוע אחר - אשמח מאד מאד לאיבחון ראשוני ולהכוונה מה עלי לעשות בתודה רבה מראש אביב.

מציע לפנות לבדיקה והמשך בירור ביחידה לתנועתיות המעי במכון גסטרואנטרולוגי, בבי"ח ציבורי.

03/05/2024 | 01:19 | מאת: אביב

בדק אותי גופנית פרוקטולוג, ולא ראה ממצא חריג , האם עדיין יש לי ענין לפנות למכון שהצעת לי?

בהחלט. הבעיה היא כנראה תפקודית ומצריכה בדיקות מיוחדות שאין לפרוקטולוג אפשרות לבצע במרפאתו

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות