מעי מורחב וכאבי בטן

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

21/03/2024 | 23:05 | מאת: אנונימית

היי, אשמח ממש לשמוע דעה מקצועית בעקבות עצירות חמורה ומספר בעיות עברתי כריתה של הסיגמואיד לפני חצי שנה. גם לפני וגם אחרי הניתוח בבדיקות CT שעשיתי ראו מעי גס מורחב, בבדיקה האחרונה היה כתוב שהמעי הגס הרוחבי מורחב. הניתוח היה אמור לעזור עם העצירות אבל לאחרונה אני סובלת יותר ויותר מהתקפים של כאבי בטן, עם גזים כלואים בכל הבטן. כשההתקפים האלה קורים כואב לי לנשום מרוב הכאב בטן, ואני צריכה ללכת להתפנות המון פעמים עד שזה נרגע. כאילו שהכל מצטבר אצלי בבטן כמה ימים עד שזה לוחץ מדי עליי ואני כבר לא יכולה לנשום ואז הכל חייב לצאת. לפעמים זה מלווה בשלשולים ולפעמים פשוט מלא יציאות. זה ממש כואב ומרגיש לי מסוכן, כאילו שתיקרע לי הבטן מתישהו. יכול להיות שיש לי עדיין הרחבה של המעי והצואה לא מצליחה להידחף למטה כי המעי מורחב מדי? קראתי שיש דבר כזה שנקרא מגה קולון אבל אין על זה כמעט מידע. הבדיקת סיטי האחרונה שעשיתי הייתה לפני 4 חודשים, אבל אין לי אפילו רופא שיפנה אותי לבדיקה שוב, כי אין תורים לרופאים בכלל. ואני כבר אובדת עצות, הרופא משפחה לא יודע איך לעזור כי המקרה שלי מורכב והוא לא מבין בגסטרו אני אשמח לעזרה ולשמוע את דעתך תודה מראש

מדובר במקרה מורכב שקשה לדיינו בפורום. יש לך כנראה בעייה בתנועתיות המעי הגס. זה,דורש בירור ביחידה לתנועתיות המעי בבי"ח ציבורי. במקרה כזה כריתת הסיגמואיד אינה פותרת את הבעייה. בקשי הפניה דחופה ליחדה כזו להמשיך בבירור הבעיה.

23/03/2024 | 18:34 | מאת: אנונימית

היי, קודם כל תודה על התשובה המהירה. יש לי באמת הפנייה ליחידת תנועתיות המעי בבית חולים, אני מחכה כבר כמה חודשים ולא מתחשבים בבקשה שלי להקדים. תוכל בינתיים להגיד לי מה הסבירות שמדובר במעי מורחב? אני קראתי שהטיפול היחיד במקרה כזה הוא כריתה של החלק המורחב . חשוב לציין שאני רק בת 20.. אם אצטרך לעבור עוד כריתה של חלק מהמעי הגס אני רוצה להתכונן לזה, קשה לי להיות בחוסר ודאות כל כך גדול תודה מראש על כל העזרה, אני פשוט מיואשת התורים כל כך רחוקים

בקשי מהרופא המטפל שלך שיפעל להקדמת התור בבי"ח (כך אני הייתי פועל). צריך להתקדם מהר בבירור הבעיה כדי לנסות למצוא פתרון מתאים, תרופתי או ניתוחי.

24/03/2024 | 18:29 | מאת: אנונימית

אוקיי, תוכל לתת לי בינתיים איזושהי הערכה כללית מה אתה חושב שהבעיה היא ואיך מטפלים בה? אני מעדיפה את זה מאשר חוסר ודאות

צריך לעשות בירור שכולל מספר בדיקות. אי אפשר בלי זה לשער ולהעריך...

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות