התייעצות לגבי אבחנת דבירטיקוליטיס

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

20/03/2024 | 18:34 | מאת: עופר

היי, אושפזתי ליום בעקבות אבחנת דביטיקוליטיס. בצילום ct לא רואים סעיפים. באבחנה שרשומה במכתב הסיכום כתוב ״הודגם מקטע של עיבוד דופן בסיגמה באורך של כ- 2.5 ס״מ עם הסננת שומן סביבו״. מדדי דלקת גבוהים. נדרשתי לבצע קולונוסקופיה. (יש רק לעוד שלושה חודשים). האם שלחו אותי בעקבות חשד למשהו ממאיר? האם האבחנה רשומה מעלה מסוכנת?האם מדובר בהליך רגיל? אודה להתייחסות

הטפול וההנחיות שקבלת הן בדיוק כפי שצריך. יכול להיות שיש סעיף בודד שאינו מודגם והוא סיבת הדלקת. מקובל לבצע קולונוסקופיה כחודשיים אחרי האירוע הדלקתי כדי להיות בטוחים שאין בעיה אחרת במעי הגס.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות