דימום מאסיבי ספונטאני

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

19/03/2024 | 23:06 | מאת: דן

לדר שלום אני בן 52 וכבר למעלה מ עשור סובל מטחורים פנימיים שאחת לכמה חודשים מדממים וכואבים. יש 3 טחורים פימיים לפי בדיקת פרוקטולוג. המליץ על קשירה אבל עד היום לא יצא לי לבצע את ההליך. לפני שנה בדיוק בצעתי קולונוסקופיה שיצאה תקינה עם המלצה להמשך בירור אצל פרוקטולוג. הבעיה היא שבשבוע האחרון הדימום באסלה מאד מסיבי ומלווה בצריבה ואי נוחות ומסרב לעבור. אתמול היה אפילו דימום ספונטני שאינו בעקבות יציאה או פליטת גאזים. השאלה היא האם זה מצריך דחיפות בטיפול או שאפשר להמתין חודשיים עד לתור לפרוקטולוג שכנראה הפעם יבצע קשירה? בדיקות הדם תקינות, המגלובין מעל ל 15 קח שלמרות הדימום המשמעותי, אין השפעה סיסטמית. בכלל, האם זה נומרלי שטחורים ידממו ללא מאמץ (אחרי ישיבה ממושכת מול המחשב)? תודה

דימום מסיבי זה לא... רצוי לטפל ולהפסיק את הדימום בהקדם, בדרך שיבחר המומחה המטפל בך. נסה לתאם מועד קרוב יותר לטיפול

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות