יציאות חלקיות ובעיה מתמשכת בניגוב

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

19/03/2024 | 18:26 | מאת: עומר

שלום, אני גבר כבן 25 בחודש- חודשיים האחרונים בערך היציאות שלי לא מושלמות. כן יש לי יציאות מידי יום או פעמיים ביום לפעמים, אבל הרבה פעמים (בממוצע כל 2 יציאות בערך) אני מרגיש שלא הכל יוצא. ובאמת בניגוב אני רואה גוש שנשאר לי בישבן בנוסף לאחרונה נהיה לי גם טחורים (כנראה ממאמץ). מה אפשר לעשות עם זה? הלכתי לרופא והיא הביאה לי משחה נגד טחורים ומגבונים אבל שום דבר עם היציאות.. בנוסף, *מאז ומתמיד* אחרי כל יציאה לנקות את הישבן היה סיפור בשבילי.. לוקח המון זמן, המון נייר. (לאחרונה קראתי שלא צריך לנקות את פי הטבעת, אני תמיד מנקה קצת בפנים. אין צורך?) חשבתי שהניגוב לוקח ככה בגלל שאולי אני לא מוציא את כל הצואה, ובאמת שהיו לי יציאות מאוד חלקות אז גם הניגוב היה קליל. לדעתך זה עצירות? או שאני לא יודע לנגב את הישבן טוב פשוט? כי עצירות במשך 15 שנה בערך זה נשמע לי משהו מוזר.. לא? סליחה ממש על החפירה ואודה מאוד לתשובה שלך. תודה רבה רבה!

אין צורך לנגב בצורה שאתה מתאר.. לגבי היציאות-יש צורך בבדיקה גופנית. נסה בינתיים להגדיל את צריכת הירקות ולהרבות בשתיה-זה יכול לפתור את הבעיה

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות