שאלות לגבי עצירות ומשחות

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

13/03/2024 | 15:12 | מאת: מירי

שלום רב, שאלתי לגבי אנטרולין אבל לא הסברתי- לפני מספר ימים היתה לי עצירות קשה ולחצתי חזק עד שיצא אבל ירד הרבה דם . מאז היציאות כואבות מרגישה כאילו בצד שמאל של פי הטבעת כואב וצורב בזמן יציאה ואחרי אבל אין דימום ביציאה ברוך השם. ועדיין יש עצירות . התחלתי אנטרולין לפני יום שקצת מאלחש ועוזר. התור לפרוקטולוג רחוק אני לא יודעת אם זה טחורים או פיסורה איך זה נשמע לך לפי התיאור?יש לציין שהיתה מזמן פיסורה לפני שנים. אם אין פיסורה אלא טחורים האם האנטרולין יכול להזיק? ומה מורחים לטחורים? אפשר למרוח גם אנטרולין וגם משחה לטחורים?

אנטרולין זו משחה לטיפול בפיסורה, לא לטחורים. השימוש אינו יכול להזיק. איני יכול לאבחן על פי התיאור... יש צורך בבדיקה גופנית.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות