שאלות על פילונידל סינוס

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

07/03/2024 | 19:22 | מאת: יעל

שלום אני בת 18 ולפני יומיים הלכתי לרופאה אחרי שלפני שבועיים סבלתי למשך 4 ימים מכאבים עזים בעצם הזנב ונוצרה שם גולה שלבסוף הוציאה מוגלה ונעלמה כשהגעתי לרופאה וסיפרתי לה היא אמרה שזה פילונידל סינוס אבל כשהיא הסתכלה על האיזור היא אמרה שיש רק אדמומיות השאלות שלי הן 1. מה הסיכויים שהיא אבחנה אותי לא נכון? 2. כמה זמן הניתוח? 3. מה רמת הכאב לאחר הניתוח מ1-10? ולכמה ימים הכאב ימשך? 4. מה ההרדמה הנפוצה שמשתמשים בה? 5. האם הניתוח יגביל אותי לטווח הארוך או שאוכל לחזור לפעילות מלאה אחרי החלמה? 6. האם פילונידל סינוס יכול לקרות ממכה חזקה לאיזור שקרתה לפני שנה\שנתיים? תודה

צריך בדיקה גופנית כדי לאבחן נכונה. ניתוח של סינוס פילונידלי ניתן לעשות בהרדמה מקומית או כללית. ההחלמה נמשכת לרוב עד 10-14 יום. ניתן לחזור לפעילות בד"כ תוך מספר ימים. סינוס אינו נוצר ממכה...

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות