האם בהכרח צריך קולונוסקופיה?

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

07/03/2024 | 09:18 | מאת: רז

שלום רב. אצל בחור בן 28 שסובל מדי פעם מכאבי בטן, מצאו רמת קלפרוטקטין של 248. לפני כמה שבועות, בסמוך לכאבי בטן קשים במיוחד, זה היה 603. לפני שנה – 152. האם הבדיקה הנחוצה הבאה היא בהכרח קולונוסקופיה או שיש אפשרות לבדיקות פחות פולשניות? ואם כן, מה הן?

צריך להכיר את המטופל, לבדוק אותו גופנית, להכיר את כל הבדיקות שעבר כדי לענות על השאלה

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות